HOPPERWIE ??

Als liefhebber van streekbieren waren we al enige tijd bezig met het brouwen van eigen bieren op amateurbasis. Naast de interesse in deze bieren volgden we ook al geruime tijd enkele goede doelen. Daardoor rijpte het idee om deze te combineren.

Als gevolg daarvan is de VZW Hopperfly ontstaan. Daardoor kunnen we eigen artisanale bieren brouwen en promoten, waarbij de volledige opbrengst geschonken wordt aan verschillende goede doelen.

Kijk zeker eens naar 'onze bieren om te volgen welke goede doelen we steunen.

Hopperfly kiest zorgvuldig en niet willekeurig een goed doel uit.


Als je kind ziek is hoop je als ouder dat het snel zal beter worden. Peuters en baby's kunnen nog niet zeggen wat er mis is en zelfs kleuters kunnen niet altijd uitleggen wat ze voelen. Soms gebeurt het dat een kind niet beter wordt maar juist slechter en is een langdurige ziekenhuisopname onvermijdelijk.

Evengoed is een kortstondige opname niet leuk omdat het vaak veel stress meebrengt voor zowel de ouders als het kind. Een ziek kind zal niet altijd begrijpen wat er gebeurt en zeker kleine peuters en baby's vinden een ziekenhuis angstaanjagend.


Bijvoorbeeld, kinderen die een infuus nodig hebben of een onderzoek moeten laten ondergaan zullen bang zijn. En dan kan daar best de papa of mama dicht bij zijn. Maar ouders kunnen niet constant bij hun kind zijn omwille van hun werk. Zo kan een ziekenhuisopname op jonge leeftijd een aangrijpende gebeurtenis zijn. Als hier niet genoeg aandacht aan wordt besteed, kan dit uitlopen op een traumatische ervaring met mogelijk langdurige of zelfs levenslange psychologe gevolgen met leerachterstand.


Een aangename leefomgeving tijdens een ziekenhuisopname is van belang en dit is waar stichting ‘De kleine strijders’ zich voor inzet. En dat is waarom wij, ‘Vzw Hopperfly’, achter dit initiatief staat.

Toon Verheijen: stichting De Kleine Strijders

An Aerts: brouwerij FloRik

Jeroen Van Loon: Hopperfly

Benny Brees: Hopperfly